Bosna i Hercegovina     | 30.03.2021. 09:16 |

Dodjelom certifikata završen drugi ciklus Napretkovog tečaja copywritinga

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. ožujka (FENA) - Svečanom dodjelom certifikata polaznicima koji su uspješno savladali sve postavljene zadatke iz područja copywritinga, u ponedjeljak je završen drugi ciklus tečaja copywritinga u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak, Glavne podružnice Mostar, pod vodstvom profesionalnog SEO copywritera i diplomiranog novinara Marka Sutona.

Kroz osam susreta polaznici tečaja upoznali su se s osnovama pisanja raznih tekstova po određenim formulama za pisanje i ostalim tehnikama pisanja tekstova iz područja copywritinga, a od prvotno prijavljenih 15 polaznika, uspješno je završilo njih jedanaest, koji su na posljednjem susretu predstavili svoje blog tekstove, priopćeno je iz HKD Napretka.

Blog tekst bio je kao svojevrsna kruna tečaja, a polaznici su također naučili kako kreirati PR tekst, službeni email, newsletter, kako napisati kvalitetne objave za društvene mreže te kako osmisliti adekvatan naslov za svoj tekst.

O samom tečaju i predavaču Marku Sutonu svoje mišljenje podijelili su i polaznici, glavna urednica poslovnog portala "Manager.ba" Marija Ćeškić te ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača Danijel Vidović.

"Pisanje je moja velika ljubav, a i rođena sam s talentom za pisanje. Radim kao urednica jednog poslovnog portala kao i marketing aktivnosti za jednu kompaniju. Na tečaj sam se prijavila jer sam htjela saznati osnove copywritinga i content writinga, kao i vidjeti gdje se ja u svemu tome nalazim, budući da sam završila pravo pa sam u novinarstvu i marketingu 'samouka'", kazala je Ćeškić.

Dodala je kako su recept za uspješan tečaj formule koje uče kako pravilno i efektno pisati prodajne tekstove, puno više prakse nego teorije, domaća zadaća te preporuka za literaturu.

"Ono što me najviše dojmilo je to što mi je Marko Suton ukazao kako vrijedim i da 'imam žicu' za pisanje što mi je dalo nadu kako se u budućnosti mogu nastaviti baviti ovim poslom koji uistinu volim. Nakon ovog tečaja vaša ni jedna objava na društvenim mrežama, oglas za prodaju, blog ili novinarski članak neće biti isti", istaknula je Ćeškić.

Ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača Danijel Vidović kazao je kako je za njega ovaj tečaj bio pozitivno i obogaćujuće iskustvo.

"Za Markov pristup imam samo riječi pohvale, a njegova predavanja predstavljaju vrlo dobar i kvalitetan spoj teorije i prakse, s naglaskom na praktični rad, što je po mom sudu i najveća vrijednost ovog tečaja. Iako imam relativno bogato iskustvo u pisanju raznih tekstova moram istaknuti kako formule za pisanje koje nam je prezentirao voditelj tečaja predstavljaju jako koristan alat koji nam može pomoći kako bismo iz ciljanog teksta izvukli maksimum, bilo da se radi o službenom mailu, sponzorskom članku ili običnoj objavi na društvenim mrežama. Svima koji imaju prigodu ubuduće pohađati ovaj tečaj s moje strane snažna preporuka", kazao je Vidović.

Dopredsjednik HKD-a Napredak Miroslav Landeka uime organizatora je zahvalio predavaču i svim polaznicima kao i vodstvu i djelatnicima Narodne knjižnice HNŽ-a i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače koji su prepustili na korištenje svoje prostorije te na taj način omogućili da ovaj, kao i ostali tečajevi u organizaciji HKD-a Napredak Mostar budu besplatni, kako za članove Napretka tako i za sve druge polaznike ovog i ostalih tečajeva koje su organizirali u protekle tri godine, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo