Sport     | 30.03.2021. 08:25 |

Admir Raščić prvi trener iz BPK u reprezentativnoj nogometnoj selekciji

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 30. marta (FENA) - Goraždanin Admir Raščić, trener Nogometnog kluba (NK) “Azot” Vitkovići, uspješno nastavlja graditi svoju trenersku karijeru. Potvrda tome stigla je i sa posljednje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza (NS) BiH na kojoj je imenovan u stručni stab U-19 reprezentacije BiH, kao pomoćnik selektora Ivice Barbarića.

Raščić ističe da mu je veliko priznanje i čast biti prvi trener iz ovog kantona u nekoj reprezentativnoj nogometnoj selekciji što je, kaže, dokaz da se trud i rad uvijek isplati.

- Zaista je ovo veliko priznanje za mene, za moju Školu fudbala 'Pro' i moj NK Azot, ali i za grad i kanton i ponosan sam što ću predstavljati svoju državu na nekim narednim takmičenjima. U svakom poslu kada radiš predano, odgovorno, pošteno, mora doći i rezultat. Bude tu i onih da kažem 'mračnijih' dana, čovjeku dođe nekad i da odustane, ali morate biti mentalno jaki, vjerovati u sebe i ono što radite i rezultat mora doći – ističe Raščić.

Uz novi angažman on nastavlja voditi NK Azot u kojem je prije skoro dvije godine i započeo svoju trenersku karijeru.

- Sve ostaje isto, s tim što ću sigurno biti malo češće odsutan ali pošto sam izabran za pomoćnika selektora, moći ću i dalje da obavljam funkciju šefa stručnog štaba Azota, tako da neće biti nekih smetnji osim odsutnosti. Ovo za mene znači mnogo i ovo je jedan veliki korak u mojoj karijeri i cilj mi je da to ide svaki put na veću stepenicu - dodaje Raščić.

Svakodnevno radi na ličnom usavršavanju i sticanju UEFA Pro licence čiji će vlasnik po prvi put postati neko iz ovog kantona.

- BPK Goražde nema nijednog trenera sa PRO licencom tako da ću ja biti nažalost jedini. Završio sam prvi semester i očekuje me još sedam. Nadam se da ću ako Bog da sve da završim u predviđenom roku - ističe on.

Nekadašnji sjajni fudbaler Admir Raščić iza sebe ima bogatu biografiju, a tokom svoje nogometne karijere igrao je za brojne klubove. Osim Željezničara i Sarajeva, igrao je u Beloj Krajini, Olimpiku, Borcu, Novom Pazaru, Goraždu, Sanderfjordu, Sun Pegasusu (Hong Kong), a bio je takođe i član reprezentacije BiH.

Nakon što je kopačke “okačio o klin”, posvetio se trenerskom poslu a svoj prvi angažman kao licencirani trener sa UEFA “A” akreditacijom počeo je u NK Azot - Vitkovići koji se takmiči u Drugoj ligi - Centar FBiH

Raščić je pokrenuo i vlastitu školu fudbala “PRO” u Vitkovićima, kako bi svoje iskustvo i znanje stečeno tokom dugogodišnje profesionalne karijere prenio mlađim generacijama.

Uz Raščića, pomoćnik selektora U-19 nogometne reprezentacije BiH Ivici Barbariću je i Zoran Dragišić, dok je trener golmana Goran Brašnić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'