Stranačke aktivnosti     | 29.03.2021. 12:40 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Potpuno je jasno da uskraćivanjem sredstava neophodnih za normalno funkcionisanje Banjaluke odbornici vladajuće većine preuzimaju na sebe ulogu kaznene ekspedicije koja otvoreno radi protiv stanovnika Banjaluke, po diktatu koji dolazi van ovog grada, poručili u su danas iz banjalučkog SDS.

Poručuju da je u pitanju je svjesno nanošenje štete što većem broju stanovnika Banjaluke.

«Pokušavaju opstruisati rad gradonačelnika Draška Stanivukovića ali time kažnjavaju i sve građane Banjaluke. Nigdje u svijetu nije zabilježeno da Vlada uređuje parkove, kosi travu i postavlja rasvjetu a da gradska vlast pomaže penzionere i zdravstvene radnike. To grupa hohštaplera iz skupštinske većine pokušava da uradi» - objasnio je Saša Lovrić, član Izvršnog odbora SDS.

Lovrić kaže da se penzionerima i zdravstvenim radnicima treba pomoći sistemski a ne putem jednokratnih pomoći kako to radi Vlada RS.

«Budžet koji je uputio gradonačelnik predlaže investicije u Banjaluci od 30 miliona KM bez ijedne marke iz kredita, dok je prošle godine budžetom koji je predložio Igor Radojičić bilo predviđeno 26 miliona KM investicija od čega 12 miliona KM su bila kreditna zaduženja» - istakao je Lovrić.

«Ono što je frapantno jeste činjenica da grad Banjaluka treba da doznačava sredstva od 4 miliona KM za republički nivo, da bi nakon toga Vlada trebala pomoći gradu Banjaluci. To nema nikakve logike, jer Vlada RS treba sistemski da riješi probleme zdravstvenih radnika i penzionera a ne da pomaže putem jednokratnih pomoći» - kazao je Aleksandar Petković, odbornik SDS-a u Skupštini Grada Banjaluka.

Posebno je frapantno, kaže Petković, što su plate zdravstvenih radnika od 30-50% veće u FBiH nego u Republici Srpskoj.

Član gradske organizacije SDS-a Boris Šukalo kazao je da izmjenema poreske stope na nepokretnosti, prihodi u budžet sa 8 miliona KM smanjeni su na 4 miliona KM čime grad gubi značajna sredstava a zbog interesa vlasnika krupnog kapitala.

«Alanfordovskim amandmanima koji je predložio SNSD-e smanjuju se porezi imućnim građanima Banjaluke dok se običnim građanims uskraćuje korist koju su ranije imali iz ove budžetske stavke. Bukvalno se može reći, da banjalučki SNSD uzima od siromašnih i daje bogatima» - kazao je Šukalo.

Šukalo je kazao da predloženim amandmanima na budžet, SNSD i Milorad Dodik ostvaruju svoje pretnje iz izborne noći izrečene građanima Banjaluke.

Sektor za
politiku i medije SDS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana