Bosna i Hercegovina     | 29.03.2021. 11:57 |

'NATO Charity Bazaar' - Rok za podnošenje prijava 1. maj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Dvodnevni humanitarni događaj pod nazivom "NATO Charity Bazaar", organizira se svake godine pri Štabu NATO-a u Briselu.

Radi se o događaju koji se organizira radi prikupljanja novčanih sredstava za finansiranje međunarodnih humanitarnih projekata, među kojima su redovno i projekti iz Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

S tim u vezi, iz Ministarstva obavještavaju sve organizacije koje se bave humanitarnim radom da je NATO Charity Bazaar 23. marta otvorio proces prijavljivanja projekata za finansiranje iz sredstava NATO Charity Bazaara.

- Stoga, pozivamo sva zainteresirana humanitarna udruženja, društva i druge organizacije, koje se bave humanitarnim radom i koje su zainteresirane za prijavljivanje za dodjelu sredstava NATO Charity Bazaar-a, da se prijave putem web-stranice www.natocharitybazaar.org i detaljno informiraju o smjernicama, obrascima za aplikaciju i ostalim kriterijima za podnošenje prijave projekata - navodi se u saopćenju.

Kako se nadalje navodi, maksimalna suma novca koja se može dobiti po projektu iznosi 10.000 eura, a rok za podnošenje prijava je  1. maj 2021. godine.

"NATO Charity Bazaar" je organizacija formirana 1967. godine, koja je počela s radom 1968. godine, a od 26.4.2005. godine je registrirana u Belgiji kao neprofitna organizacija.

Primarna svrha ove organizacije je izgradnja prijateljstva između ljudi iz raznih zemalja, koja se kroz godine razvijala, od upoznavanja kulture, tradicije, običaja i raznih delicija zemalja do veoma važnog rada na prikupljanju novčanih sredstava za finansiranje humanitarnih projekata širom svijeta.

Odbor radi tokom cijele godine, a nizom pojedinačnih aktivnosti, kao što su prodaja domaćih proizvoda slatkog i slanog programa i tombola, kroz godinu se prikupljaju novčana sredstva u zajednički fond za finansiranje međunarodnih humanitarnih projekata.

Svake godine "NATO Charity Bazaar" poziva zainteresirane humanitarne organizacije i društva da podnesu prijave za finansiranje humanitarnih projekata, a proces zaprimanja kompletiranih aplikacija, koje moraju biti popunjene u skladu sa smjernicama i obrascima za aplikaciju i na engleskom jeziku, otvoren je do 1. maja svake godine, nakon čega slijedi transparentan i objektivan proces revizije i selekcije prijavljenih projekata po tačno definiranim kriterijima od "NATO Charity Bazaara".

- Stoga, još jednom pozivamo i obavještavamo sve zainteresirane humanitarne organizacije i društva da se prijave i informiraju putem linka www.natocharitybazaar.org Info - Мisija Bosne i Hercegovine pri NATO - navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana