Stranačke aktivnosti     | 28.03.2021. 14:41 |

Saopćenje za javnost Stranke demokratske akcije (SDA) ZDK

FENA Saopćenje

I političkim laicima više je nego jasno da se Bošnjaci i Stranka demokratske akcije, kao predvodnica pro-bosanskog fronta, više nego ikada nalaze na udaru snaga koje, ne birajući sredstva, rade na slabljenju ovog bloka i daljem stvaranju političkog razdora u BiH.

Nakon Slave Kukića koji je bošnjačke političare nazvao "nacionalistima, islamskim fundamentalistima, ljudskim i političkim šljamom", te najnovije izjave lidera NiP-a Elmedina Konakovića o "genetskoj predodređenosti", zaigrana je prava utakmica u kojoj svi žele zabiti go državi u kojoj dobro žive od svog populizma.

I Zenica "svog konja za utrku ima". Direktor Opće biblioteke, muzičar i influencer Haris Abdagić objavio je na Fejsbuku poruku sljedećeg sadržaja: "Eto, izigrali smo se države. Hajmo se sad lijepo pripojiti Srbiji, tu je i Makedonija i eto po Jugoslavije. Ljepota. Nisam nimalo ironičan".

Bošnjaci su napadnuti sa svih strana, jer su rekli ne Velikoj Srbiji, jednoumlju, vjerskom i političkom ugnjetavanju. Potpuno podržavamo slobodu mišljenja i za nju se borimo, ali najmanje očekujemo takve izjave od direktora jedne ustanove u Gradu Zenica.

Stoga, SDA poziva Harisa Abdagića da podnese ostavku na poziciju direktora Opće biblioteke Zenica, a ako to ne učini tražimo od gradonačelnika Fuada Kasumovića da iskoristi svoja ovlaštenja i smijeni Abdagića sa direktorske dužnosti.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'