Bosna i Hercegovina     | 26.03.2021. 19:05 |

Uprkos ishodu sjednice Gradskog vijeća, sutra protestna vožnja kroz Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Organizatori i inicijatori protestne vožnje kroz glavni bh. grad danas su objavili kako će vožnja kroz Sarajevo u subotu biti održana.

Građani okupljeni oko inicijative Protestne vožnje saglasni su da se u subotu u 12 sati ipak okupe i na taj način pruže podršku Bogiću Bogićeviću, ali i da tom vožnjom poruče da je dosta apsurdne, loše i kriminalne politike u Gradu Sarajevu.

Ističu da je politički ambijent u bh. prijestolnici je loš i tom vožnjom žele da ukažu na to.

Inicijatori vožnje smatraju kako je to možda mali, ali prvi korak ka krajnjem cilju, a to je da izbor gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine bude direktan od strane građana.

Okupljanje će biti na parkingu ispred Olimpijske dvorane Zetra, nakon čega će kolona uz policijsku pratnju krenuti ka Dobrinji i nazad prema Starom Gradu gdje će napraviti krug oko vijećnice, nakon čega će se razići kod BBI Centra.

Trasa kretanja će biti osigurana uz policijsku podršku, a moguća je i obustava saobraćaja na trasi kretanja.

Organizatori tvrde da su do jutros u 10 sati imali skoro 400 prijavljenih vozila, ali da vjeruju da će taj broj biti manji.

Ako se ipak desi da se pojavi veći broj auta, uputili su molbu za maksimalno poštivanje uputa redara i policije. Isticanje političkih poruka i transparenata je zabranjeno.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom