Najave     | 26.03.2021. 16:07 |

Izložba fotografija 'Slušaj ona slikom priča' u Mostaru i Podgorici

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26.  ožujka (FENA) - Izložba fotografija "Slušaj ona slikom priča" upriličit će se u ponedjeljak, 29. ožujka u 12 sati u Mostaru i u Podgorici, a u organizaciji SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja iz Nikšića i Udruženja "Žena BiH".

Izložba u Mostaru upriličit će se u hotelu "Almira".

Fotografije su kreirale žene sa iskustvom rodno zasnovanog nasilja iz Mostara i Nikšića, a koje su svoje iskustvo pretočile u fotografiju i opis, a izložba se održava u sklopu projekta "Glasovima žena protiv rodno zasnovanog nasilja u Crnoj Gori i BiH".

Devetomjesečni  spomenuti projekat realiziran je s ciljem promocije javnog dijaloga za suzbijanje rodno zasnovanog nasilja.

Projektom smo osnažile 20 žena sa iskustvom rodno zasnovanog nasilja da kroz "photo voices" radionice kreiraju fotografije koje vjerodostojno i autentično reflektiraju njihovo iskustvo, priopćili su organizatori.

Fotografije su se našle i na razglednicama koje su upućene  na 500 adresa , među kojima i onima koji imaju formalnu moć i utjecaj na javne politike i prakse u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. 

Na ovaj način potičemo javni dijalog o potrebama društva da unaprijedi politike i prakse za zaštitu od rodno zasnovanog nasilja u obje države, navodi se u priopćenju.

Također, u Podgorici i Mostaru, na ukupno šest lokacija, instalirani su bilbordi s odabranim fotografijama.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!