Bosna i Hercegovina     | 26.03.2021. 14:01 |

KO SDA Sarajevo: Pozivamo Bogićevića da se predomisli, Klub SDA će ga podržati

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo pozvao je Bogića Bogićevića da ponovo prihvati kandidaturu za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine te ističu da će SDA dati punu podršku Bogićeviću, kao i glasove Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva za njegovo imenovanje.

- Izborom 'genetski predodređenog' Jasmina Ademovića, sina vjenčanog kuma predsjednika Narod i Pravde Elmedina Konakovića, za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, neposredno nakon povlačenja kandidature Bogićevića, postavljaju se mnoga pitanja na koja će nam određeni ljudi morati ponuditi odgovore - navodi se u saopćenju.

Ističu da je sada sasvim jasno da je "Trojka" sve vrijeme imala većinu u Gradskom vijeću, a da je predstava za javnost napravljena kako bi se interno obračunali zbog vlastitog nepotizma.

- Uvukli su Bogićevića u svoje blato i time ga natjerali da odustane, a zatim optužili sve druge i SDA za to, iako SDA ima svega četiri vijećnika u Gradskom vijeću. SDA u cijelom procesu nije imala kandidata za gradonačelnika, ali ni za predsjedavajućeg Gradskog vijeća. SDA je danas na sjednici imala kapacitet da ospori kvorum, čemu se "Trojka" zapravo i nadala, a kako bi za sramotu koju su napravili nastavili optuživati SDA. Klub SDA je predvidio te namjere i zaštitio dignitet Gradskog vijeća Glavnog grada - navodi se u saopćenju SDA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta