Bosna i Hercegovina     | 25.03.2021. 17:56 |

Protestna vožnja kroz Sarajevo i podrška Bogićeviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH i direktor Omladinskog film festivala Sarajevo, Kenan Musić, je u svojstvu fizičkog lica, kao građanin Sarajeva, pokrenuo inicijativu za organizaciju protestne vožnje automobilima kroz bh. prijestolnicu, a u znak podrške Bogiću Bogićeviću. 

Tu vožnju kroz grad najavio je MUP-u KS, a od Ministarstva saobraćaja, za subotu, 27. marta zatražio je izmjenu režima saobraćaja kako bi kolona vozila neometano prošla gradom i na taj način iskazali svoju podršku Bogiću Bogićeviću i nezadovoljstvo političkim ambijentom u glavnom bh. gradu.

Musić je istakao kako ovo nije politički, već građanski „skup“ i inicijativa kojom svi građani, koji su podržali ovaj prijedlog, žele iskazati nezadovoljstvo zbog izigravanja kandidature Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

U pozivu građanima se navodi da u subotu u 12 sati da sa svojim vozilima okupe na parkingu Zetre i u koloni, bez izlaska iz vozila naprave vožnju pravcem Zetra – Alipašina – Titova (prema Ilidži) – Zmaja od Bosne – Bulevar Meše Selimovića – Ante Babića prema Dobrinji – krug oko Dobrinje 2 i nazad prema Vijećnici preko Bulevara Meše Selimovića – krug oko Vijećnice i završetak vožnje kod BBI Centra.

Inicijator protestne vožnje navodi u saopćenju za javnost kako neće biti dozvoljeno isticanje političkih poruka i transparenata.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta