Bosna i Hercegovina     | 25.03.2021. 16:09 |

Tadić s predstavnicima OSCE-a razgovarala o borbi protiv trgovine ljudima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Rad na predmetima krivičnih djela trgovine ljudima, borbe protiv trgovine ljudima i izazovi koji se odnose na identifikaciju i podršku žrtvama trgovine ljudima u migracijskim tokovima bile su teme današnjeg sastanka glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić s dužnosnicima OSCE-a.

Tadić je s predstavnikom i koordinatorom za borbu protiv trgovine ljudima OSCE-a Valiantom  Richey i potpredsjednicom Parlamentarne skupštine OSCE-a i predsjedavajućom ad hoc Komisije za migracije Margaretom Cederfelt razgovarala i o procesuiranju krivičnih djela trgovine ljudima i krijumčarenja osoba u okviru organiziranog kriminala.

Predstavila je rad i aktivnosti Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, rad Specijalizirane mreže tužitelja i istražitelja, kao i statistiku predmeta iz ove oblasti u kojima postupa Tužilaštvo BiH.

Tadić je zahvalila Misiji OSCE-a u BiH na organiziranju tog sastanka kao prilike za razgovor i prezentaciju stanja u toj oblasti, koja je vrlo bitna za vladavinu prava u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana