Stranačke aktivnosti     | 25.03.2021. 14:03 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Datum: 25.03.2021.
Svim medijima


Đurić: Građani frapirani izjavama Milorada Simića nakon što mu je smanjena plata


Frapirani smo izjavom gradonačelnika Dervente Milorada Simića kojom izražava žal zbog smanjenja plate sa 4500 KM na 3200 KM u situaciji kad građani pogođeni virusom korona ne rade i ostaju bez svog jedinog prihoda, istakao je Pero Đurić, šef Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Derventa.

Đurić ističe da je prije smanjenja plata gradonačelnika, njegovog zamjenika, kao i predsjednika Skupštine grada Derventa bila među najvišim u regionu.

"Gradonačelnik dvomilionskog Beograda za svoj rad prima dva i po puta manju neto platu nego gradonačelnik Dervente. Dva puta manju platu ima gradonačelnik Zagreba, a interesantno je i da za isti iznos predsjednik Srbije mora da radi dva i po mjeseca", pojašnjava Đurić.

On kaže da od juče u Derventi vlada opšte zgražavanje građana sramnim izjavama gradonačelnika Simića u kojima se žali što mu je plata smanjena.

"Za isti ovaj iznos radnik u realnom sektoru grada Derventa mora raditi 9 i 10 mjeseci godišnje. Smatramo da je ovo neracionalno, neopravdano i štetno po sve građane našeg grada. Takva praksa se morala zaustaviti", zaključio je Đurić ističući da je skupštinska većina donijela dobru odluku da Simiću smanji platu.

Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'