Stranačke aktivnosti     | 25.03.2021. 11:53 |

Saopćenje za javnost Vijećnika SBB-a u gradskim općinama Sarajeva

FENA Saopćenje

Veliki Bogić Bogićević nije zaslužio da o njegovom ugledu odlučuju lokalni bijednici

Gospodin Bogić Bogićević ostat će upisan zlatnim slovima u historiji Bosne i Hercegovine. Njegova uloga s početka 90-tih godina i veliko NE Miloševićevom režimu, utrli su put borbi za današnju nezavisnu, samostalnu i međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu.

Imajući to u vidu, izražavamo veliko žaljenje zbog činjenice da su se neki pojedinci i grupe upleli u političke igrice na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, koje su rezultirale odustajanjem gospodina Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

Poštujući odluku gospodina Bogićevića, svjesni smo da će glavni grad BiH njegovim odustajanjem i činjenicom da neće biti gradonačelnik izgubiti mnogo. Jedna takva ličnost trebala je Sarajevu, da mu kao glavnom gradu BiH u ovim teškim vremenima, velikim znanjem, iskustvom i mudrošću vrati politički i međunarodni dignitet.

Bogić Bogićević i ovoga puta dokazao je da je intelektualac sa stavom, dok su svi oni koji su učestvovali  na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, s druge strane, pokazali sve bešćašće u koje je dospjela naša politička scena.

SBB je od samog početka bio za kandidaturu gospodina Bogića Bogićevića i kroz glasanje u općinskim vijećima, čak i na svoju štetu, podržao je Četvorku kako bi imali kapacitet izglasati gradonačelnika.

Veliki ljudi i ličnosti nisu zaslužile da se njihovom biografijom i autoriterom poigravaju bijedni lokalni manipulatori i spletkaroši koji do malignog utjecaja na politički prostor dolaze izbornim manipulacijama i kupovinom glasova.

Vijećnici SBB-a u gradskim općinama Sarajeva

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta