Sport     | 25.03.2021. 10:51 |

Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti ZDK-a u 2020. (VIDEO)

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 24. marta (FENA) – Skijašica Elvedina Muzaferija i atletičar Amel Tuka proglašeni su na 64. manifestaciji Sportista Zeničko-dobojskog kantona u izboru NIPD "Naša riječ“ iz Zenice, za najbolje sportiste tog kantona u 2020. godinu.

Muzaferija je najbolja bosanskohercegovačka skijašica i članica Skijaškog kluba ZE-2010 iz Zenice, a Tuka je najbolji bh. atletičar i član Atletskog kluba Zenica.

-Želim da čestitam svojim kolegama-sportistima na rezultatima, mladim nadama, a posebno našem Ismailu, koji je moja velika motivacija i inspiracija. To nam sve govori da u životu nema prepreka i ne smijemo postavljati prepreke između nas - kazao je Tuka.

Napomenuo je kako je protekla godina bila teška za sve sportiste, odgođene su i Olimpijske igre u Tokiju, ali se nada da će ove godine biti održane.

Manifestacija je održana sinoć u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, uz generalno pokroviteljstvo Vlade ZDK-a, kojoj je dodijeljena plaketa "Prijatelj sporta".

- Ponosan sam što Zeničko-dobojski kanton ima sportiste koji na najbolji način predstavljaju nas i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ponosni smo na našeg Amela Tuku, Hamzu Alića, Mesuda Pezera, Ahmeda Krnjića, Elvedinu Muzaferiju i čitavu plejadu sportista, posebno mladih, koji nižu uspjeh za uspjehom. Ponosan sam na naše sjajne paraolimpijce - odbojkaše, košarkaše, streljaše i druge istaknute takmičare i sportske klubove - rekao je vršilac dužnosti premijera ZDK-a Mirnes Bašić, koji je uručio plakete najboljim sportistima za 2020. godinu.

Naglasio je da Vlada prati uspješne i perspektivne sportiste i istovremeno animira građane da se bave sportom, "ne samo radi sportskih odličja, nego zato što je sport najsigurniji put da se udalje od poroka današnjice, socijaliziraju te jačaju tijelo i duh".

- Perspektivnim sportistima dajemo stipendije, pomažemo rad klubova i odlazak na takmičenja, uključujući i sportske klubove osoba sa invaliditetom, te plaćamo kotizacije i registracije klubova. To nije sprint, nego trčanje na duge staze - rekao je premijer Bašić.

Plakete laureatima uručili su i predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić te ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Azra Šabanović, Spahija Kozlić, Fahrudin Čolaković, Arnel Isak i Nebojša Nikolić.

Najbolji sportisti u konkurenciji invalidnog sporta su Edib Šahman, član Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Tešanj te Zerina Skomorac, članica Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Zenica.

Među ostalim nagradama, nagrade za životno djelo dobili su Ibrahim Demir iz Kaknja, Vladimir Ilić i Asim Kapetanović iz Visokog te Zijad Omerović iz Zavidovića. Prvi je put dodijeljeno i priznanje za izvrsnost i motivaciju u sportu, koja je dodijeljena 10-godišnjem Zeničaninu Ismailu Zulfiću.

Pogledajte https://fena.ba/video/5630

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1XPW4AqLqzWGzH1XQEuKCuq6BGyIGt457?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo