Stranačke aktivnosti     | 24.03.2021. 13:09 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

DNS: Otkaz Željku Dubravcu je politička odmazda

Tokom jučerašnjeg dana, član Predsjedništva DNS-a Željko Dubravac, zaposlen u Autoputevima Republike Srpske, dobio je rješenje o udaljenju sa posla. Smatramo da ovo sramno rješenje nije ništa drugo do klasična politička odmazda prema Dubravcu jer je pružio javnu podršku ugostiteljima tokom nedavno održanog protesta u Banja Luci.

DNS oštro osuđuje ovakav vid političkog pritiska na neistomišljenike.
Željku Dubravcu, koji je, da podsjetimo, bio i kandidat opozicije protiv SNSD-a u Čelincu, nije data prilika ni da se izjasni o stvarima koje mu se rješenjem stavljaju na teret te su mu na taj način ugrožena osnovna prava.

Ukoliko ovo preduzeće ne povuče svoje rješenje svima će biti jasno da je vlast u svojoj posljednjoj godini u potpunosti pogubila konce ne shvatajući da pritisci više ne pomažu.

Vlast pokušava opstati manipulišući egzistencijalnim pitanjima o čemu svjedoči i slučaj Dragane Mijatović iz Ugljevika, koja je zaposlena pred izbore i odmah nakon njih otpuštena. Sve ovo još jednom potvrđuje potrebu za korjenitim promjenama i za stvaranjem sistema u kom vam neće biti ugroženo radno mjesto zbog drugačijeg mišljenja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo