Stranačke aktivnosti     | 24.03.2021. 11:03 |

Saopćenje za javnost KO SDP-a BiH HNK

FENA Saopćenje

SDP: Nažalost, Kvesić je potvrdio sve što smo prije 10 dana tvrdili

 Kantonalni odbor SDP BiH HNK je još prije deset dana zatražio od Vlade HNK da u cilju sprečavanja širenja koronavirusa poduzme sve potrebne mjere kako ne bismo u našem kantonu gledali najcrnje scenarije.

Između ostalog, zatražili smo hitno zasjedanje Skupštine HNK koja zajedno sa Vladom HNK mora iznaći najbolja rješenja kako bi se ponajprije pomoglo zdravstvenim djelatnicima što bezbolnije prevladati očiglednu krizu, da bi se pomoglo građanima interventnim mjerama koje bi spriječilo ugrožavanje njihove životne egzistencije. Također, zatražili smo da Vlada zajedno sa nadležnim ministrom Opsenicom razmotri mogućnosti nabavke vakcina sa razine kantona.

Žalosti nas da je, u svim našim dobronamjernim zahtjevima, Vlada HNK-a ostala gluha i nijema odlučujući ne raditi ništa.
Još nas više žalosti činjenica da smo i ovaj put bili u pravu kad smo predvidjeli što će se dogoditi ukoliko vlasti hitno ne reagiraju. Naši navodi i tvrdnje i tada su se temeljile na stavovima  relevantnih stručnjaka. Na žalost sve što smo tvrdili da će se dogoditi jučer je svojim riječima potvrdio i direktor Sveučilišno kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić, i to riječima da je trenutno stanje nadmašilo „sve njegove najcrnje scenarije“.

- Mislim da smo zakasnili i jako teško da ćemo se vratiti u poziciju u kojoj smo bili na početku godine. Za tako nešto potrebne su drastične promjene, a ja ih ne vidim ili barem nema najava da će do njih doći – riječi su direktora Kvesića koji uz to tvrdi da bi SKB Mostar do kraja sedmice mogao ostati bez dovoljnog broja kreveta za oboljele od covida-19 i da su vlasti zakasnile sa svim mjerama.

Ovim putem još jednom zahtjevamo od Vlade HNŽ-a da se trgne iz zimskog sna, suoči sa realnošću na terenu i konačno počne raditi svoj posao. Ukoliko nisu htjeli ili željeli poslušati ono što smo mi govorili prije deset dana nek sada još jednom pročitaju što je jučer izjavio direktor SKB-a Mostar.

Press služba SDP BiH HNK

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta