Bosna i Hercegovina     | 24.03.2021. 07:35 |

Gradsko vijeće Sarajeva danas bira novog gradonačelnika

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Igor Gavrić sazvao je za danas konstituirajuću sjednicu tog tijela, na kojoj bi glavni grad Bosne i Hercegovine trebao dobiti novog gradonačelnika nakon prošlogodišnjih izbora.

Gradski vijećnici kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dodijelila mandat, preuzet će dužnost gradskog vijećnika javnim davanjem i potpisivanjem svečane izjave u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća Sarajeva.

Na sjednici će biti izabran predsjedavajući Gradskog vijeća, dva zamjenika predsjedavajućeg, a trebao bi biti izabran i novi gradonačelnik te zamjenici gradonačelnika Sarajeva, najavljeno je.

Jedini kandidat za gradonačelnika Sarajeva je Bogić Bogićević na prijedlog Socijaldemokratske partije (SDP), dok je Naša stranka za zamjenicu gradonačelnika predložila Anju Margetić, sportiskinju i reprezentativku BiH u plivanju te kao drugi zamjenik gradonačelnika Narod i pravda predložili su Harisa Bašića.

Prema dogovoru koalicionih partnera za predsjedavajućeg Gradskog vijeća trebao bi biti imenovan Jasmin Ademović (Narod i pravda), a zamjenici Dragan Stevanović (SDP) i Mirela Džahverović (Naša stranka).

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo