Sport     | 23.03.2021. 18:49 |

Petev: Naš glavni cilj u Helsinkiju je pobjeda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom sa Finskom sutra na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju (20.45 sati) otvara kvalifikacije za nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. 

Na službenoj pres konferenciji novinarima su se  večeras obratili novi selektor bh. tima  Ivajlo Petev i kapiten ekipe Edin Džeko.

- Zadovoljan sam jer nemamo problema sa povredama. Nadam se da će sve biti u redu i nakon večerašnjeg treninga. Što se sastava tiče 90 posto znam ko će nastupiti, ali kad završi trening bićemo sto posto sigurni - izjavio je Petev. 

Bugarski stručnjak ističe da će bh. tim ići na pobjedu.

- Veoma je bitno kako ćemo se ponašati na terenu, kakav ćemo imati pristup, koliko ćemo šansi stvoriti. Naravno da idemo na pobjedu svim snagama, ali rezultat ne mogu da predvidim. Naš glavni cilj je pobjeda i sve smo podredili tome - kaže Petev. 

U osvrtu na  protivnika selektor naglašava da je Finska odlična ekipa.

- Znamo da neće biti lako sutra, ali vjerujem u svoje igrače i učinićemo sve da pobijedimo. Imamo poštovanje za sve naše protivnike. Informisali smo se o Finskoj. Ono što bi moglo da donese prevagu na našu stranu je jedinstvo. To bi moglo biti naše najjače oružje - kazao je Petev. 

Kapiten bh. tima Edin Džeko izjavio je da  je sutrašnja utakmica "jako bitna za obje reprezentacije i da bh. tim mora biti pravi i da samo  tako može doći do željenog rezultata."

Finske novinare je zanimalo ko je prema mišljenju Edina Džeke favorit u grupi. 

- To je lako pitanje, naravno da su svjetski prvaci Francuzi favoriti. S tim u vezi biće veoma važno kako će ostali timovi igrati protiv njih, te ko će eventualno osvojiti neki bod protiv Francuske. Ukrajina i Finska su takođe dobri timovi, dok ekipu Kazahstana iskreno ne poznajem najbolje. Uglavnom, očekujem do samog kraja kvalifikacija trku za drugo mjesto u grupi - izjavio je Džeko.  

Na pitanje šta očekuje od novog selektora, kapiten je rekao  "bolje rezultate".

- Međutim, selektor ne može sam donijeti rezultat. Mi igrači moramo biti na nivou, što u prošlim kvalifikacijama nije bio slučaj. Sigurno je da možemo bolje. Od nas, igrač,a očekujem mnogo više u odnosu na ono što smo pokazali u prošlim kvalifikacijama - kaže Džeko. 

Nakon pres konferencije počeo je i službeni trening bh. tima.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom