FENA biznis     | 22.03.2021. 11:16 |

Uručeni GPS satovi za osobe i djecu s poremećajima iz autističnog spektra

FENA Saopćenje

 

Addiko banka Sarajevo uručila 12 GPS satova osobama i djeci sa poremećajima iz autističnog spektra, korisnicima JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK

Na molbu Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona, u prostorijama Ustanove, u Zenici, Žepču i Visokom uručeno je 12 GPS satova/narukvica djeci i roditeljima korisnicima usluga ove Ustanove. Ovom podjelom je nastavljena praktična implementacija projekta Addiko banke u Bosni i Hercegovini. Osnovna namjera ovog projekta je omogućiti da što više djece sa poremećajima iz autističnog spektra dobije narukvice i sigurnije živi. Banka je tokom prethodne tri godina uspostavila saradnju sa udruženjem Colibri, a s ciljem finansiranja nabavka GPS narukvica za djecu sa poteškoćama u Bosni i Hercegovini, dok ovaj problem ne bude sistemski riješen. Saradnja je proširena i na druga udruženja i institucije koje se bave ovom problematikom u Bosni i Hercegovini.

"Značaj ove naše donacije, ali i cijele inicijative, leži prvenstveno u činjenici da je šira javnost postala svjesna ovog problema, te da smo podstakli druge organizacije i institucije da se uključe u rješavanje ovog problema", istakao je Emir Jidlizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

"Zahvaljujem se Addiko Bank d.d. na donaciji  GPS narukvica za naših 12 korisnika. Donacijom ovih narukvica poboljšana je kvaliteta života naših korisnika, ali i njihovih roditelja. Adikko banka je prepoznala našu Ustanovu i donirala vrijednu donaciju za naše korisnike, te se nadamo nastavku uspješne saradnje" , kazao je Nurđehan Šahinović, direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

Srdačan pozdrav,

Emir Jildizlar

Menadžer korporativnih komunikacija

Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.

Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH

M +387 61 491 899

emir.jildizlar@addiko.com

addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom