Sport     | 21.03.2021. 19:59 |

Široki slavio protiv Olimpika

FENA Filip Kožul

ŠIROKI BRIJEG, 21. ožujka (FENA) - U utakmici 23. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg je na Pecari svladao Olimpik (3:0). Široki se tako ovom pobjedom ponovno vratio na drugo mjesto u Premijer ligi s 44 osvojena boda, dok je Olimpik ostao jedanaesti s 19 bodova.

Prva ozbiljnija situacija na susretu donijela je pogodak u 8. minuti, Jurilj je ubacio za Ikića koji je zatresao mrežu. U 16. minuti velika prilika za Olimpik, ali Miškić je siguran. Udarac Bajraktarevića u 25. minuti ide malo pored vratnice. U 28. minuti Ikić glavom puca preko gola. Jurilj u 30. minuti premašuje veliku priliku.

Drugo poluvrijeme otvoreno je velikom prilikom za domaće kada Maganjić nije bio precizan.

Drugi pogodak za domaće došao je u 52. minuti kada Ikić povlači brzu kontru do domaćih i upošljava Jurilja koji postiže svoj sedmi gol u sezoni.

U 63. minuti dobra prilika za Olimpik kada Gavrić puca, ali još jednom je dobro postavljen Miškić. U 94. minuti posljednji napad na utakmici Ikić dobro koristi i svojim drugim pogotkom postavlja konačan rezultat (3:0).

Nakon utakmice na konferenciji za medije pomoćni trener gostiju Milan Muminović čestitao je Širokom na pobjedi i  dodao da je poraz bio previsok s obzirom na prikazano na terenu.

- Naša igra je bila dobra do 70. minute i mislim da je previsok rezultat, iako je pobjeda Širokog zaslužena. Imali smo i mi svoje prilike i igra je bila dobra. Ostaje nam da zbijemo redove i nastavimo ovako kao što smo ušli u drugi dio sezone - kazao je pomoćni trener Olimpika.

Trener Toni Karačić je izrazio zadovoljstvo pobjedom i rekao da je imao prostora dati priliku igračima koji ranije zbog ozljeda nisu imali prilike nastupiti.

- Pobjeda je zaslužena, ali ona nije objektivno stanje na terenu. Ova utakmica je bila za nas jako bitna i važna pobjeda. U pripremi utakmice kazao sam da mi maksimalno respektiramo ovu momčad i mislim da su dosta kvalitetni i to je pokazala u prošloj utakmici pobjedom na Grbavici. Pribojavali smo se, ali nam je mnogo toga olakšao pogodak u ranoj fazi utakmice. Međutim, treba reći da je Olimpik bio u posjedu i organizaciji igre kvalitetnija momčad većim dijelom prvog poluvremena. Međutim, mi jesmo imali izrazitije prilike za pogodak, dok drugo poluvrijeme oni nisu zadržali igru na toj razini i mi smo iz tranzicije postigli pogotke i na kraju zasluženo pobijedili, ali bih se složio s kolegom Muminovićem da je ovaj rezultat previsok - kazao je Karačić

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta