Bosna i Hercegovina     | 19.03.2021. 12:22 |

Gradonačelnik Mostara primio veleposlanicu Republike Austrije u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. ožujka (FENA) - Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u petak u Gradskoj vijećnici veleposlanicu Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann.

Veleposlanica je čestitala Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te izrazila zadovoljstvo činjenicom kako su u Mostaru održali lokalni izbori na što se, kazala je, dugo čekalo.

Gradonačelnik je upoznao veleposlanicu s inicijativama koje želi zajedno s novim Gradskim vijećem provesti te da u idućem mandatu želi s Veleposlanstvom ostvariti suradnju na konkretnim projektima, priopćeno je iz Grada Mostara.

Veleposlanica je kazala kako je Austrija najveći investitor u BiH ali da u Mostaru nije bilo značajnijih ulaganja. Suglasili su se kako Mostar i regija Hercegovina ima veliki potencijal, napose u turizmu, a sada nakon što se stvorilo i bolje političko ozračje treba ukloniti određene birokratske barijere i napraviti preduvjete za ulaganja i gospodarsku suradnju.

Na sastanku je bilo riječi o potpori veleposlanstva Austrije u ostvarivanju suradnje Grada Mostara s nekim o austrijskih gradova, a veleposlanica je podržala tu inicijativu i rekla kako će nakon što dobije od gradonačelnika konkretne prijedloge osobno se angažirati, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana