Stranačke aktivnosti     | 19.03.2021. 11:24 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 19. ožujka 2021.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Prof.dr.sc. Dragan Čović sudjelovao na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji ‘’Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u BiH’’

Prof.dr.sc. Dragan Čović sudjelovao je u četvrtak, 18. ožujka, na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini, koja je održana u kombiniranom formatu. Jednodnevna multidisciplinarna konferencija je, pored panel rasprava o aktualnim temama koja opterećuju bh. društvo, za cilj imala upoznati međunarodne partnere s euroatlantskim procesima u BiH.

Dr. Čović je kao uvodničar istaknuo da današnju BiH moramo usmjeravati k europskoj baštini i najvišim demokratskim standardima, radeći na postizanju funkcionalnog društva. Tom prilikom je kazao kako je potrebno ustrajati u traženju organizacijskog modela koji istovremeno može odgovoriti ključnim obilježjima BiH kroz povijest – multietničnosti, multifunkcionalnosti, prepoznat kroz jednakopravnost tri konstitutivna naroda i legitimno predstavljanje. Također, naglasio je kako je nužno osigurati najviše demokratske EU standarde izradom funkcionalne i učinkovite organizacijske forme.

U okviru događaja održane su tri panel rasprave na kojima su, između ostalih, sudjelovali i europski povjerenik za proširenje i susjedstvo Oliver Varhelyi, zamjenik glavnog tajnika NATO-a Mircea Geoana, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, posebni izaslanik Europske unije Miroslav Lajčak, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH NJ. E. Eric Nelson i drugi važni govornici. Konferencija je održana u organizaciji Sveučilišta u Mostaru, Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH i Rektorskog zbora Republike Hrvatske, a okupila je vodeće znanstvenike, stručnjake i dužnosnike iz BiH, Europske unije i svijeta.

HDZ BIH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta