Kultura     | 19.03.2021. 11:53 |

Projekcije u kinu Meeting Point od danas počinju u 18 sati

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Zbog novih mjera Vlade Kantona Sarajevo donesenih zbog epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, projekcije u kinu Meeting Point u Sarajevu će umjesto u 19.00 sati, od danas počinjati u 18.00 sati. Program kina Meeting Point ostaje nepromijenjen.

Sljedećih nekoliko dana na repertoaru su filmovi nominirani za najprestižnije filmske nagrade Oscar.

Večeras je na programu film "Quo Vadis, Aida?" Jasmile Žbanić, nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma kao kandidat Bosne i Hercegovine. U kinu Meeting Point na programu je i 23. i 31. marta.

Slijedi film "Žena koja obećava" Emerald Fennell koji ima pet nominacija za Oscara, uključujući nominacije za najbolji film, režiju i glumicu (Carey Mulligan). Na programu kina Meeting Point je 20. i 24. marta.

Film "Minari" Leeja Isaaca Chunga sa šest nominacija za Oscara – uključujući nominacije za najbolji film, režiju i glumca (Steven Yeun), na programu kina je 21. i 25. marta

Također, film "Još jedna runda" (Another Round) Thomasa Vinterberga koji ima dvije nominacije – za najbolji međunarodni igrani film kao kandidat Danske i za režiju, na programu je 22. i 30. marta.

 Do kraja marta u kinu Meeting Point ljubitelji filma mogu pogledati i ostvarenja - "Monster Hunter" Pula W. S. Andresona, "Tako da ne ostane živa" Faruka Lončarevića, "Mater" Jure Pavlovića i "Te mračne noći" Francoisa Lunela.

Svi programi u kinu Meeting Point počinju u 18.00 sati, a broj mjesta je ograničen. Program se realizira u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi.

Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.

Također, putem online platforme kina Meeting Point, Ondemand.kinomeetingpoint.ba, dostupni su filmovi: "Quo Vadis, Aida?" Jasmile Žbanić, "Pun mjesec" Nermina Hamzagića, "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice, "Mare" Andree Štake, "Otac" Srdana Golubovića, "Tako da ne ostane živa" Faruka Lončarevića, "Mater" Jure Pavlovića i "Te mračne noći" Francoisa Lunela.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo