Ekonomija     | 18.03.2021. 14:47 |

Sarajevogasu produžen certifikat Menadžmenta tehničke sigurnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Sarajevogas d.o.o. Sarajevo i dalje je vlasnik certifikata kojim se potvrđuje Menadžment tehničke sigurnosti - TSM.

Odluku o produženju certifikata donijelo je svjetski priznato nezavisno certifikaciono tijelo DVGW-Cert, nakon što je u protekla dva dana provedena revizija u Sarajevogasu u svrhu provjere strukturne i organizacije procesa, kao i tehničke sigurnosti.

Također, produžena je licenca za tri tehnička rukovodioca: Nusreta Palavru (planiranje i projektovanje), Elvira Šehića (gradnja, pogon i održavanje) i Elvira Zlatića (mjerenje gasa i gasne instalacije). 

Eksperti iz Njemačke, uz pohvale zbog organizacije koja ni u jednom trenutku nije uticala na ugroženost gasnog sistema, ali ni zdravlja zaposlenika, istakli su da je neophodno tokom imunizacije stanovništva u Kantonu Sarajevo, u prioritetne kategorije uvrstiti i radnike Sarajevogasa kao i drugih komunalnih preduzeća. Posebno su naglasili da je ovo praksa, koja se već provodi kako u Njemačkoj tako i u drugim evropskim zemljama, ako se uzme u obzir značaj komunalne privrede.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije revizija je provedena online, saopćeno je iz Sarajevogasa.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana