Servisne informacije     | 18.03.2021. 13:28 |

U višim predjelima kolovoz mokar i klizav, povećana opasnost od odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - U višim planinskim predjelima Bosne povremeno pada slabiji snijeg, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). 

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.  

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. 

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom