Kultura     | 18.03.2021. 13:08 |

Radica Leko gošća Književne srijede DHK HB

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. ožujka (FENA) - U Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika (DHK HB) nastavlja se s Književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi navedeno društvo predstavlja stvaralaštvo svojih članova.

U srijedu 24. ožujka, u 17 sati u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, bit će predstavljeno književno stvaralaštvo Radice Leko, članice DHK HB.

Radica Leko (r. Udovičić), rođena je 1952. godine u Podvraniću, Kočerin, općina Široki Brig. Školovala se u Rujnu, Podvraniću, Kočerinu, Sinju, Grudama i Mostaru. Radila je kao nastavnica hrvatskog jezika u osnovnim školama na Vraniću i u Posušju, gdje i danas živi. Još kao gimnazijalka natjecala se svojim pjesmama na Šimićevim susretima, 1971. godine... Dugo godina je pisala samo "za svoju dušu" i nije ništa objavljivala.

Prve dvije knjige objavila je 2008. godine. Pisala je za listove Cvitaki Školarac. Radove objavljuje u Osvitu, Motrištima i Hrvatskom slovu. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg - Bosne Mostar, Matice hrvatske i HKD Napredak u Posušju.

Dobitnica je Književne nagrade "Fra Martin Nedić" za roman U Njemačku, brale..., 2012. godine. Roman Kruh i igre ušao je u uži izbor za Nagradu Fran Galović, 2014. godine u Hrvatskoj. Njezina tri romana čine trilogiju o Hercegovini, o životu ljudi u Hercegovini  u razdoblju od Drugog svjetskog rata pa sve do današnjih dana i dalje... Za zbornik Književno Posušje dobitnica je Zahvalnice Općine Posušje sa suautorom Stanislavom Bašićem.

O stvaralaštvu Radice Leko govorit će Stanislav Bašić i voditelj programa  Ivan Baković, priopćeno je iz DHK HB.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta