Bosna i Hercegovina     | 18.03.2021. 09:32 |

Fondacija Muharem Berbić pokreće novu digitalnu platformu ReGra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Fondacija Muharem Berbić započela je s realizacijom novog projekta pod nazivom "Rušimo ekstremizam, gradimo budućnost - ReGra“, a koji je namijenjen mladim ljudima Bosne i Hercegovine.

Osnovni cilj projekta jeste doprinijeti prevenciji i smanjenju stope nasilnog ekstremizma i radikalizma među mladima u BiH.

Iz Fondacije navode da implementacijom ovog projekta jačaju kapacitete mladih ljudi, uže i šire društvene zajednice za borbu protiv nasilnog ekstremizma i radikalizma.

Dodaju da stvaranjem svijesti o prisustvu ovog problema u bosanskohercegovačkom društvu, čine prvi korak u rješavanju navedenog problema.

- Povećana svijest rezultirat će radu individualaca, ali i grupa ljudi u cilju da se na jedan način napravi 'detoksikacija' mladih ljudi, pred kojima tek predstoji da grade mir i suživot u našem društvu – navodi se u saopćenju.

Projekatna realizacija počela je od februara i traje sve do kraja juna 2021. godine.

Projekt je podržan u sklopu šireg regionalnog projekta “Communities First: Creation of a civil society hub to address issue of violent extremism - from prevention to reintegration”, a koji se implementuje od strane: Forum MNE (Crna Gora), Centre for Legal Civic Initiatives (Albanija), Hope and Homes for Children BiH (Bosna i Hercegovina), Partners Kosova - Centre for Conflict Management (Kosovo), Centre for Common Ground (Sjeverna Macedonia), and Cultural Centre DamaD (Srbija), uz finansijku podršku Europske unije i Ministarstva za javnu upravu Crne Gore.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'