Regija     | 17.03.2021. 13:08 |

Tegeltija i Selaković: Organizirati zajedničke sjednice VMBiH i Vlade Srbije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Nikolom Selakovićem o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa posebnim osvrtom na izazove sa kojima se susreću zemlje regiona usljed pandemije koronavirusa.

Sagovornici su ocijenili da, i pored dobrih i konstruktivnih odnosa u različitim oblastima, između dvije zemlje postoje određena otvorena pitanja koja zahtijevaju rješavanje u budućim bilateralnim aktivnostima na političkom i ekspertnom nivou, poput razgraničenja i imovinsko-pravnih pitanja.

Tegeltija je upoznao ministra Selakovića s prioritetima u radu Vijeća ministara u narednom periodu, istakavši uvjerenje da će i u narednom periodu odnosi BiH i Srbije dinamično napredovati, ukazujući na potrebu nastavka održavanja zajedničkih sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije.

Ocijenjeno je da je regionalna saradnja od strateškog značaja za BiH i Srbiju, te da su jačanje dobrosusjedskih odnosa i intenziviranje saradnje u oblastima od značaja za poboljšanje životnog standarda građana za obje zemlje imperativi.

Izražena je nada da će se i BiH i Srbija, kao i ostale zemlje u regionu i svijetu, uspjeti uspješno izboriti sa izazovima i posljedicama pandemije i posvetiti ekonomskom razvoju, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo