Kultura     | 15.03.2021. 16:28 |

Glumica Đuričić o nominaciji: Osjećaj je fantastičan, ne poznajem sličan

FENA Sanda Hrkić

NOVI SAD, 15. marta (FENA) - Glavna glumica u filmu Jasmile Žbanić 'Quo Vadis, Aida?' Jasna Đuričić oduševljena je viješću da je taj film bh. scenaristice i redateljice Jasmile Žbanić nominiran za najprestižniju filmsku nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film.  

- Osjećaj je fantastičan, ne poznajem sličan. To je jedinstven trenutak u našim životima. Svi smo srećni - prokomentirala je za Fenu Đuričić.

Dragocjenosti toga filma bila je svjesna od samog početka, znala je da ne može proći nezapaženo zato što je, kako je kazala, to veliki film'.

- Ispostavilo se da sam bila upravu. Nominacija je i dokaz da nije važno gdje živiš, važno je samo kako radiš i da li vjeruješ u svoje snove. To jednostavno uvijek mora da se vrati lijepim. To govori i o tome da na Balkanu ima mnogo kvalitetenih ljudi, koji ravnopravno (rame uz rame) stoje sa čitavim svijetom. To nije prvi put dokazano, ali nije baš ni mnogo puta - kazala je.

Za Jasmilu Žbanić kaže da je zahtjevna, ali i dodaje 'to po prirodi stvari mora biti tako, svi velik redatelji su zahtjevni ljudi u zahtjevnoj profesiji'.

- I sama sam takva. Najprije prema sebi, onda i prema ostalima. To je zahtjevnost u najljepšem smislu te riječi - istaknula je.

Po njenim riječima nominacija za Oscara značajna je, sama po sebi.

- Bit će kako bude. Najvažnije je da imamo dobar i veliki film, koji će ostati - poručila je.

Film 'Quo Vadis, Aida?' bosansko-hercegovačke scenaristice i rediteljice Jasmile Žbanić nominiran je za najprestižniju filmsku nagradu Oskar, u kategoriji za najbolji strani film. Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Johan Heldenbergh, Raymond Thiry, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Edita Malovčić. Nagradu Oskar dodjeljuje Američka filmska akademija, a ovogodišnja 93. dodjele nagrada bit će održana 25. aprila.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo