Svijet     | 15.03.2021. 15:56 |

Sirija osujetila samoubilački bombaški napad

FENA Internet

DAMASK,  15. marta (FENA) - Sirija je osujetila samoubilački bombaški napad u prijestonici Damasku, dok su snage sigurnosti ubile trojicu terorista i uhapsile su još trojicu, javila je u ponedjeljak državna novinska agencija SANA.

SANA je navela riječi izvora iz službe sigurnosti da je urota, koja je uključivala korištenje pojaseva s eksplozivom, osujećena u saradnji s mještanima dva grada koje su nekada kontrolirali pobunjenici u ruralnoj regiji jugozapadno od Damaska.

Vlada predsjednika Bashara al-Assada povratila je kontrolu nad gusto naseljenim regijama od pobunjenika prije otprilike tri godine nakon što je postigla sporazume o pomirenju s lokalnim starješinama.

Snage sigurnosti nastavljaju, međutim, da ograničavaju pokrete u gradove Kanaker i Sasaa, iz kojih su došli oni koji su planirali bombaški napad, prenose državni mediji.

Sporazumi postignuti uz rusko posredovanje vratili su veći dio strateške južne pogranične regije s Jordanom i Izraelom pod vladinu kontrolu nakon što su godinama bile u pobunjeničkim rukama. Regija, međutim, još pati od bezakonja i ciljanih ubistava, tvrde mještani, prenosi Reuters.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta