Sport     | 15.03.2021. 15:01 |

Herceg i Hadžović primili olimpijku Lanu Pudar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. marta (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg zajedno s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašidom Hadžovićem primio je u ponedjeljak u svom uredu Lanu Pudar, predstavnicu Bosne i Hercegovine na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Lana je iskoristila susret kako bi predsjednika Hercega i ministra Hadžovića upoznala s tijekom priprema za Olimpijske igre.

"Jako sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom. Planovi za dalje su mi nastaviti raditi i pokušati otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi", kazala je Lana.

Čestitavši Lani na ostvarenom rezultatu, predsjednik Herceg kazao je kako ga, kao dugogodišnjeg športskog djelatnika, raduju uspjesi hercegovačkih športaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

"Uspješni športaši zaslužuju našu potporu i uvijek rado podupiremo njihove napore kako bi im se, barem dijelom, olakšao težak športski put. I ovog puta, a na prijedlog resornog Ministarstva, Vlada će, sukladno financijskim mogućnostima, nagraditi Lanin izvanredni športski uspjeh i poduprijeti njezin odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Također, raduje me što sam u prigodi Lani osobno poželjeti uspjeh na Olimpijskim igrama. Uvjeren sam u to kako će nas i ovog puta obradovati sjajnim rezultatom", zaključio je predsjednik Herceg.

Zadovoljstvo susretom s budućom sudionicom Olimpijskih igara u Tokiju izrazio je i ministar Hadžović.

"Izuzetna mi je čast što smo ugostili našu Lanu, buduću sudionicu Olimpijskih igara u Tokiju koja na najbolji način predstavlja i Grad i našu domovinu. Lana je pokazala da se ne samo talentom, nego i konstantnim radom, odricanjem i zalaganjem mogu ostvariti svjetski rezultati. Naš cilj je da podupiremo ovakve rezultate jer su oni na ponos ne samo Lanine obitelji, prijatelja i Plivačkog kluba Orka, nego i cijele Bosne i Hercegovine. Naravno, posebno mi je drago čuti da je Lana ne samo uspješna športašica nego i odlična učenica. Očekujem da ovakvih povoda za naše susrete bude što više u budućnosti“, kazao je Hadžović. 

Inače, XXXII. Olimpijske igre su u glavnom gradu Japana trebale biti održane prošle godine, ali su zbog pandemije koronavirusa odložene i bit će održane od 23. srpnja do 8. kolovoza ove godine, a petnaestogodišnja Lana Pudar će biti jedna od najmlađih sudionica, priopćili su iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'