Bosna i Hercegovina     | 15.03.2021. 11:09 |

Naša stranka traži smjenu Faruka Kapidžića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Naša stranka traži smjenu Faruka Kapidžića s pozicije predsjednika državne komisije za nacionalne spomenike zbog izjave ovog bivšeg ministra u Vladi Kantona Sarajevu, u kojoj on za stanje u Kantonu krivi miješane brakove, intelektualce, profesore, radnike, ali i dio vjernika, saopćila je Naša stranka.

- Faruk Kapidžić za stanje u Kantonu Sarajevo okrivio je miješane brakove, radničke porodice, dio članova Islamske zajednice te sarajevskih intelektualaca i profesora. Time je od bilo kakve odgovornosti želio amnestirati Stranku demokratske akcije. Radi se o strategiji denuncijacije nepodobnih, kojom javnost kontaminiraju intelektualci bliski SDA još od devedesetih godina. Time se širi mržnja i stavlja meta na čelo onima kojih je ionako malo preostalo i poručuje im se da za njih ovdje nema mjesta. S obzirom na činjenicu da ga je na značajne političke funkcije postavljala upravo SDA, oni također snose dio odgovornosti za njegov stav ako se od njega ne ograde. Također smatramo da osobe koje iznose ovakve stavove ne mogu obavljati društveno značajne funkcije - citat je iz saopćenja.

Naša stranka dalje navodi da je Faruk Kapidžić na čelu državne komisije za zaštitu nacionalnih spomenika koju je imenovalo Predsjedništvo BiH.

Važno bi stoga bilo čuti, po mišljenju Naše stranke, šta o Kapidžićevom istupu misli Šefik Džaferović i da li je način na koji Kapidžić brani SDA prihvatljiv. Također je važno čuti šta o tome misli Željko Komšić i da li je građanska BiH za koju tvrdi da se on bori, ona u kojoj se požuruje odlazak iz zemlje građana iz i u mješovitim brakovima, nepodobnih intelektualaca i 'naivnih vjernika'.

- Ako nije, onda neka pokrenu proces smjene Faruka Kapidžića - zaključila je Naša stranka.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo