Bosna i Hercegovina     | 12.03.2021. 20:42 |

Na Blidinju održan edukativni sastanak o suzbijanju nasilja u obitelji

FENA Saopćenje

BLIDINJE, 12. ožujak (FENA) - U okviru realizacije projekta "Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini", financijski podržanog od USAID-a, uz podršku Gender Centra Federacije Bosne i Hercegovine za područje HBŽ-a, u petak je na Blidinju održan radno-edukativni sastanak za članove Koordinacijskog tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji Hercegbosanske županije, čiji je izvršni realizator Centar za socijalnu skrb Kupres.

Na sastanku je predstavljen projekt "Podrška i jačanje koordinacijskog tijela i multisektorskih timova u Hercegbosanskoj županiji", koji se temelji na jačanju suradnje i koordinaciji između institucija, pružanju podrške i zaštite, prevenciji i podizanju svijesti na suzbijanju svih oblika nasilja u obitelji i zaštiti žrtava nasilja.

Sastanak je predvodila sveučilišna profesorica i psihologinja Kristina Sesar, koja je kroz teme "nasilje u obitelji" i "profesionalno sagorijevanje" priredila zanimljive radionice za sudionike edukacije.

Sudionici sastanka bili su članovi i predstavnici Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a, Centra za socijalnu skrb Tomislavgrad, Centra za socijalnu skrb Kupres, Centra za mentalno zdravlje Tomislavgrad, Općine Grahovo, udruženja građanki Grahovo, MUP-a HBŽ-a, Općinskog suda Livno, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a i Ministarstva financija HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo