Svijet     | 12.03.2021. 20:21 |

Draghi obećao utrostručiti broj dnevnih vakcinacija u Italiji

FENA Internet

RIM, 12. marta (FENA) - Novi italijanski premijer Mario Draghi obećao je u petak utrostručiti broj dnevnih vakcinacija širom zemlje dok je broj zaraženih od koronavirusa u porastu.

Draghi je obilazio centar za vakcinaciju na rimskom aerodromu Leonardo da Vinci i primjetio da se tempo, koji sada iznosi 170.000 vakcinacija dnevno, ubrzao u ovom mjesecu.

Italijanska agencija za lijekove blokirala je korištenje vakcina AstraZeneca nakon što je javljeno o "nekoliko teških neželjenih dešavanja", kazao je Draghi, opisujući to kao "mjeru predostrožnosti" u skladu s praksom drugih evropskih zemalja.

Italija je, u međuvremenu, pooštrila ograničenja za ukršnji vikend dok brojne bolnice upozoravaju da ostaju bez kreveta u jedinicama intenzivne njege za pacijente od koronavirusa.

Vlada je odlučila na svojoj sjednici da kompletna zemlja bude pod strogim pravilima "crvene zone" tokom uskršnjeg vikenda od 3 do 5. aprila. Dan nakon Uskrsa, nazvan "Mali Uskrs" nacionalni je praznik koji brojni Italijani koriste za putovanja ili se okupljaju u parkovima i na plažama za piknike s prijateljima i porodicom. Putovanja između regija već su zabranjena na osnovu ranijih restrikcija, prenosi AP.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!