Najave     | 12.03.2021. 17:08 |

Interaktivno predavanje s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. ožujka (FENA) - Interaktivno predavanje i razgovor studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO), ali i ostalih zainteresiranih građana, s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom, održat će se putem online platforme u srijedu, 17. ožujka, s početkom u 15 sati.

"Pozivamo sve studente, profesore, ali i zainteresirane građane iz društvene zajednice da se jave na Facebook i Instagram stranice Unije studenata ili putem e-maila na 'unija@unmo.ba', najkasnije do 15. ožujka, te da obavezno navedu ime i prezime, kontakt telefon, e-mail adresu, fakultet/sveučilišni studij/zvanje/radni status, kako bismo znali ukupan broj prijavljenih, nakon čega ćemo kompletirati spisak i proslijediti pristupni link za predavanje", priopćeno je iz Unije studenata UNMO-a.

Uz prijavu moguće je poslati i pitanje za visokog predstavnika nakon čega će se napraviti selekcija pitanja za Inzka uz prioritetna pitanja koja se odnose na obrazovni sistem i položaj mladih.

Tema razgovora i predavanja, među ostalim, bit će i posljednji lokalni izbori, nepostojanje Gradskog vijeća u Mostaru u posljednjih osam godina, prioriteti u radu novih lokalnih vlasti, obrazovni sistem u BiH, položaj mladih i koji su to modeli i načini unaprjeđenja položaja mladih i poboljšanja obrazovnog sistema.

Organizatori ovog događaja su Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Ured Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana