Bosna i Hercegovina     | 12.03.2021. 16:39 |

Inspekcijske kontrole usklađene sa lockdownom u Kantonu Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Pojačani inspekcijski nadzori inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS nastavljeni su i danas na području svih devet općina u Kantonu Sarajevo, s tim da će večaras od 20.00 sati do ponedjeljka 15. marta do 07.00 sati, kontrole biti usklađene sa mjerama definisanim Zaključkom Vlade KS od 8. marta ove godine, kojim su kantonalni inspektori zaduženi za provođenje mjera vezanih za zabranu rada svim poslovnim subjektima na području KS.

Osim subjekata kojima je zabranjen rad u navedenom periodu, inspekcijskim kontrolama biće obuhvaćeni i subjekti nadzora koji su izuzeti tačkom 2. Zaključka, odnosno onima kojima je dozvoljen rad, a kod kojih će se provjeravati primjena posebnih i općih higijensko-epidemioloških mjera za sprečavanje širenja infekcije, saopćeno je iz KUIP-a KS.

Iako je radi zaraze koronavirusom ili izolacije 28 kantonalnih inspektora u ovom momentu spriječeno za rad, što predstavlja dodatno opterećenje za Upravu s obzirom na, od ranije poznat problem deficitarnosti kadra, rad svih raspoloživih inspektora biće organizovan u tri smjene i raspoređen u  svim općinama Kantona Sarajevo.

Postupajući po naredbama kriznih štabova i zaključaka Vlade KS kantonalni sanitarni inspektori su od početka 2021. godine na području KS izvršili ukupno 1.819 inspekcijskih nadzora, donijeli 532 rješenja sa korektivnim mjerama, te izdali 253 prekršajna naloga u novčanom iznosu od 354.590 KM.

Uz napomenu da će policijski službenici Uprave policije KS pratiti i pružati podršku u radu inspektorima, s ciljem zaštite javnog interesa, iz KUIP-a KS pozivaju subjekte nadzora na saradnju, razumijevanje i poštivanje propisanih mjera, u ovom teškom epidemiološkom trenutku u glavnom gradu BiH, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo