Bosna i Hercegovina     | 11.03.2021. 15:04 |

Tanović i Hulusić obišli radove na izgradnji podzemne garaže G3 u Kolodvorskoj

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić obišli su danas radove na izgradnji podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska.

Po njihovim riječima, pri kraju su radovi na osiguranju građevinske jame, kao i izmještanje instalacija komunalnih preduzeća, kao što je BH Telecom. Nakon toga će biti nastavljeni radovi koji su predviđeni projektom.

Osnovna intencija projekta je, po riječima načelnika Tanovića, omogućiti bolji pristup Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS. Također će se proširenjem sobraćajnice dobiti dodatni prostor čime će biti olakšano odvijanje saobraćaja, kretanje vozila hitne pomoći, ali i vozila koja trebaju pristup Hitnoj pomoći.

- Kao načelniku bilo mi je važno da omogućimo nesmetan, što bolji rad Hitne medicinske pomoći, jer je protok saobraćaja bio zagušen. Prioritet je da se saobraćaj odvija u dva smjera – kazao je načelnik Tanović.

Pozvao je građane na maksimalnu odgovornost te da smanje brzinu kretanja ispred zgrade Hitne pomoći, jer su trenutno samo dvije kolovozne trake, jedna za automobile a druga za pješake.

Kada projekt bude završen, građanima će biti dostupna garažna mjesta na dvije podzemne etaže, plus parking u nivou prizemlja sa više od 200 parking mjesta. Završetak radova, ukoliko se sve bude realiziralo predviđenom dinamikom, je u septembru.

U tom smislu je Hulusić kazao da je puno lakše raditi kada su institucije koje su važne za projekt zainteresovane i opredijeljene da projekt uspije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana