Servisne informacije     | 10.03.2021. 13:54 |

U BiH saobraćanje po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1. 

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Mjestimično u višim predjelima ima zaostalog snijega na kolovozu, a u jugozapadnim krajevima skrećemo pažnju na povremeno jak vjetar. Napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana