Ekonomija     | 09.03.2021. 16:15 |

Hifa Oil pokreće novi sektor distribucije solarnih panela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Hifa Oil, najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, pokreće novi sektor distribucije solarnih panela pod imenom EUROSOLAR.

EUROSOLAR je novitet na bosanskohercegovačkom tržištu solarnih sistema. Osnovna djelatnost ovog brenda koji će funkcionisati kroz samostalne podružnice je prodaja cjelokupne opreme za solarne elektrane, tačnije prodaja invertera, konstrukcija, panela, solarne led rasvjete, solarnih kolektora, modula, solarnih kompleta i ostale solarne opreme.

- EUROSOLAR je novitet na bosanskohercegovačkom tržištu solarnih sistema. Za ovaj projekat smo se odlučili jer smatramo da je budućnost ulaganje u obnovljive izvore energije - istaknuo je izršni direktor te kompanije Kenan Ahmetlić, dodavši da je cilj ponuditi proizvođačima solarnih elektrana sve na jednom mjestu.

On je naveo da je veliki broj proizvođača solarnih elektrana morao tražiti izvore i nabavaljati robe na raznim destinacijama u svijetu i zemaljama Europske unije. 

- Našim ulaskom u ovoj projekat znatno ćemo pomoći vlasnicima solarnih elektrana da sve što im je potrebno mogu naći na jednom mjestu. Stoga smo prethodnih šest mjeseci obavili detaljnu analizu tržišta, te smo na osnovu toga izvršili pripremu roba i materijala za solarne elektrane - kazao je Ahmetlić.

EUROSOLAR će biti u sastavu kompanije Hifa Oil sa skladištem i showroomom u Rajlovcu u okviru kompleksa Euro Metali, a na tržištu će djelovati kao zaseban brend koji će sa kvalitetnim i stručnim kadrom, te opremom odgovoriti na sve zahtjeve tržišta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana