Sport     | 09.03.2021. 12:13 |

Tri rukometašice iz USK-a u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 9. marta (FENA) - Bišćanke Azra Bašanović i Neira Midžić, te Adelisa Dautović iz Cazina dobile su pozive selektora ponovo osnovane rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Radana Rovčanina, za prvo kontrolno okupljanje nacionalnog tima.

"Još uvijek sam pod dojmom i teško mi je to i zamisliti. Igranje za reprezentaciju svoje zemlje je ostvarenje sna svakog sportiste, tako da vam ne mogu opisati koliko sam ponosna. Mnogo sam u proteklim godinama radila za ovakvo priznanje i neizmjerno sam zahvalna svim ljudima koji su ponovo pokrenuli projekat reprezentacije, a posebno selektoru Rovčaninu što je prepoznao moj rad i trud", istakla je trenutno prvotimka prijedorske Mire Azra Bašanović.

Bašanović je tri godine zaredom bila najbolji golgeter Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u proteklim sezonama nanizala je priličan broj trofeja i priznanja u dresovima Ženskog rukometnog kluba Bihać i Mire iz Prijedora.

Adelisa Dautović joj je trenutno  saigračica i u prijedorskom timu, dok Neira Midžić nastupa za njemački klub HSG Kleeinheim - Langgons.

"Velika stvar za Ženski rukometni klub Bihać, jer smo sve tri u našem klubu i počele ozbiljniju igračku karijeru. Čestitam svojim saigračicama, apsolutno su zaslužile poziv, a vjerujem da su svi građani Bihaća i Cazina ponosni na nas", kazala je dvadesetšestogodišnja Bašanović.

Većinu rukometašica sa spiska novog selektora Rovčanina poznaje iz premijerligaškog natjecanja, pa je sigurna da bosanskohercegovački nacionalni tim posjeduje ogroman potencijal.

"Poznajem ih iz utakmica Premijer lige BiH i zaista se o radi o izuzetno talentiranim i kvalitetnim rukometašicama. O djevojkama koje igraju u inostranstvu sam čula također sve najbolje. Možda će nam trebati neko vrijeme za uigravanje i privikavanje na nacionalni tim, ali mislim da ćemo brzo pokazati koliko vrijedimo i možemo", riječi su Azre Bašanović.

Selektor Radan Rovčanin prvo kontrolno okupljanje 25 najboljih bosanskohercegovačkih rukometašica zakazao je 15. marta u Lukavcu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'