Bosna i Hercegovina     | 08.03.2021. 13:59 |

Saučešće reisa Kavazovića povodom smrti kuvajtskog ambasadora u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA/MINA) - Povodom smrti kuvajtskog ambasadora u BiH Abdulaziza Ahmada Hasana al-Sharraha, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović uputio je Ambasadi Države Kuvajt pismo saučešća.

- Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji  Abdulaziza Ahmada Hasana al-Sharraha. Molimo vas da izraze naše tuge i sućuti prenesete Vladi i emiru Kuvajta, kao i porodici uvaženog rahmetlije.

Rahmetli ambasador dr. Abdulaziz al-Sharrah je, sve od kako je stupio na funkciju ambasadora, na najbolji način predstavljao Državu Kuvajt i prilježno radio na jačanju i produbljivanju odnosa između naše dvije zemlje i dva naroda. Uz to, lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata.

Molim Uzvišenog Allaha da preminulog ambasadora uvede u Svoju milost i nagradi ga Džennetom - navodi se u pismu reisu-l-uleme. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'