Bosna i Hercegovina     | 07.03.2021. 10:33 |

U humanitarnoj akciji 'Središnja Bosna srcem za Banovinu' prikupljeno 9.865 KM

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 7. ožujka (FENA) – Županijski odbor (ŽO) Zajednice Žena (ZŽ) HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" Srednjobosanske županije u humanitarnoj akciji pod nazivom "Središnja Bosna srcem za Banovinu" prikupio je ukupno 9.865 konvertibilnih maraka (KM).

Humanitarnu akciju za potresom porušenu Banovinu pokrenulo je Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" 5. siječnja, a akcija je trajala sve do 5. ožujka. Novčana sredstva za Banovinu prikupljala su se na području cijele BiH.

"Ponosna sam i veoma zahvalna svim članica diljem središnje Bosne, ali i brojnim kolegama, dužnosnicima, svima, koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji,  jer smo još  jednom iskazali da imamo veliko srce i suosjećamo s potrebitima (…) Do kraja službene akcije prikupile smo 9.335,00 KM, ali su se donatori javili i poslije, te je prikupljeno ukupno s današnjim danom 9.865,00 KM", istaknula je predsjednica srednjobosanskog ŽO ZŽ HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača" Suzana Krišto.

Po njezinim riječima, mnogo pomoći je otišlo za Banovinu, kako iz Srednjobosanske županije tako i iz svih dijelova BiH.

"Međutim, pomoć im treba i dalje, i sigurno će biti potrebna još mjesecima, kako bi se obnovile kuće i život barem djelomično normalizirao", kazala je Krišto.

Prikupljena sredstva iz svih dijelova BiH bit će donirana određenoj obitelji ili izgradnji ustanove u Petrinji, o čemu će Predsjedništvo Zajednice žena na čelu sa predsjednicom Marinom Pendeš naknadno donijeti odluku, priopćeno je iz srednjobosanskog ŽO ZŽ HDZ-a BiH "Kraljica Katarina Kosača".

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta