Kultura     | 06.03.2021. 10:46 |

Izložba u mostarskoj Kosači – spoj fizike i digitalne umjetnosti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. ožujka (FENA) – Izložba Cultural Collisions – Bosnia and Herzegovina bit će otvorena u ponedjeljak, 8. ožujka, u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru, s početkom u 19 sati.

Riječ je o dodatnoj aktivnost istoimenog projekta koji organiziraju CERN/ Austrian Cultural Forum Sarajevo/ DAAD-CONNECT2020/ ORIGIN u suradnji s međunarodnim i lokalnim znanstvenicima i umjetnicima u svrhu promoviranja interdisciplinarnog dijaloga znanosti i umjetnosti u 6 gradova u BiH, i to u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Gradačcu i Mostaru, priopćili su iz Kosače.

U projekt su aktivno uključeni i učenici mostarske Gimnazije fra Grge Martića uz stručno vodstvo profesorice fizike Antonije Topić, uz znanstvenu podršku dr. sc. Jadranka Batiste i umjetničku suradnju s mr. art. Vesnom Sušac s FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru,  kao predstavnici iz Mostara.

Na izložbi će biti predstavljeno 18 znanstvenih i umjetničkih plakata koji postaju mjesto susreta znanosti i umjetnosti, govore o sponi fizike i digitalne umjetnosti.

U sklopu izložbe, u srijedu, 10. ožujka, u Galeriji kraljice Katarina Kosača u 19 sati održat će se i interaktivna radionica – predstavljanje projekta za sve zainteresirane učenike srednjih škola. Radionicu o ovoj aktualnoj temi interdisciplinarnosti fizike i umjetnosti predvode učenici Gimnazije fra Grge Martića s ciljem poticanja svojih vršnjaka na ovakve i slične projekte, navodi se u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana