Bosna i Hercegovina     | 05.03.2021. 15:33 |

Gradonačelnik Brčkog svečano otvorio sportsku školsku dvoranu u Rašljanima

FENA Saopćenje

BRČKO, 5.ožujka (FENA) - U okviru obilježavanja 21. obljetnice Brčko distrikta, gradonačelnik Distrikta Esed Kadrić u petak je svečano otvorio sportsku školsku dvoranu u područnoj Devetoj osnovnoj školi u Rašljanima kod Brčkog.

Izgradnjom sportske dvorane gradonačelnik je kazao da je još jednom potvrđena opredijeljenost Vlade za ravnomjerno ulaganje u sva područja Distrikta, priopćili su iz Vlade Brčko Distrikta.

"Ovo je jedan lijep trenutak u kojem potvrđujemo svoju opredijeljenost da pomognemo svim sredinama u Distriktu kako bi svi od proračuna Distrikta uživali jednake mogućnosti i jednaka prava. Ova dvorana izgrađena je za nepune tri godine i mislim da će biti od velike koristi ovom mjestu, koje do sada nije imalo nekih većih infrastrukturnih ulaganja", kazao je Kadrić.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Zoran Bulatović, koji je kazao da je za izgradnju sportske dvorane u prethodne tri godine iz proračuna Distrikta uloženo 520.000 maraka i 40.000 maraka za opremu.

"Zadovoljstvo mi je što na početku mandata nazočim otvorenju objekta koji će služiti sportskom odgoju učenika", naglasio je Bulatović.

Ravnatelj Devete osnovne škole Mirza Šibonjić kazao je da područna škola u Rašljanima broji 124 učenika koji će od sada tjelesni i zdravstveni odgoj imati u dvorani, a ne u učionicama.

"Te aktivnosti prije su obavljali napolju kada je to vrijeme dopuštalo, a u zimskom razdoblju tjelesni su radili u učionicama. Učenici su pokazali veliku radost i sreću što su dobili dvoranu, a tu radost nisu krili ni ostali stanovnici Rašljana. Dvorana je kvalitetno urađena i ona neće služiti samo za nastavu, nego i za rekreaciju stanovnika Rašljana", naglasio je Šibonjić.

Nakon svečanog otvorenja dvorane gradonačelnik je učenicima Devete osnovne škole u Rašljanima uručio lopte, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana