Bosna i Hercegovina     | 05.03.2021. 14:39 |

Košarac i Al-Ahmadi o unapređenju ekonomske saradnje BiH i Saudijske Arabije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamu bin Dakhila Al-Ahmadija, s kojim je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje dviju zemalja.

Sagovornici su pozdravili dobre bilateralne odnose BiH i Saudijske Arabije, te konstatirali da postoji potencijal za povećanje obima spoljnotrgovinske razmjene i poboljšanje ekonomskih veza. Razgovarano je o mogućnosti investiranja u sektor poljoprivrede, turizma, energetike i infrastrukture.

Na sastanku je istaknuto da je potrebno okončati ratifikaciju bilateralnih sporazuma iz oblasti ekonomije i unapređenja investicija, čija realizacija znači jačanje saradnje na obostranu korist.

Ministar Košarac izrazio je nadu da će bilateralna saradnja BiH i Saudijske Arabije biti nastavljena i tokom mandata novoimenovanog ambasadora Al-Ahmadija, kojem je poželio uspijeh u diplomatskoj misiji, saopćeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom