Stranačke aktivnosti     | 05.03.2021. 12:52 |

Saopćenje za javnost Naše stranke Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

Naša stranka Novo Sarajevo: Za ulicu Ivice Osima

U sarajevskoj, ali i široj javnosti, mnogo polemike izazvala je vijest da je Općinsko vijeće Novo Sarajevo odbilo inicijativu kojom se predlaže da jedna od ulica u toj općini ponese ime po fudbalskoj legendi Ivici Osimu. Tim povodom oglasio se i Klub vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

„Naša stranka je za imenovanje ulice po gospodinu Ivici Osimu, ali ne na način kako je to predložio općinski vijećnik Srđan Srdić.

Radi se o populizmu, po kojem je ovaj vijećnik poznat. Cilj je jedan: Doći u javnost po svaku cijenu bez razmišljanja o provodivosti onoga što predlaže. Na žalost, ovog puta žrtva njegovog populizma je i naš cijenjeni sugrađanin Ivica Osim.

Stranke Četvorke su memorijalnoj kulturi u Novom Sarajevu pristupile sistemski. Cilj nam je sagledati kompletnu situaciju kad su u pitanju brojni problemi, pa tako i imenovanja ulica, parkova, trgova, institucija i sl., i onda ponuditi sistematično i dugotrajno rješenje. Tu, kao prijedlog, nalazi se i ime Ivice Osima i Vinka Šamarlića i Gorana Čengića i brojnih drugih ljudi značajnih za našu općinu, grad i državu.

Srdić je znao za plan koji želimo provesti, te je požurio da sebi nepotpunim prijedlogom, bez saglasnosti porodice, pripiše jeftine političke poene upirući prstom u Našu stranku i vijećnike drugih stranaka Četvorke kao protivnike ne njegove nepotpune i trenutno neprovodive inicijative, nego lično gospodina Osima. Međutim, on je taj koji radi protiv svih nas. Dao je sebi za pravo da uznemirava porodicu Osim, da se bespotrebno po medijima provlači ime naše sportske legende, od koje nije tražio ni saglasnost za imenovanje ulice, što je neophodno. Dao je sebi za pravo da uznemirava građane a nije se ni raspitao koliki bi bili njihovi troškovi mijenjanja dokumenata kad se naziv ulice promijeni ili troškovi preregistracije firmi, te da li postoji način da se oni ublaže ili neutrališu. I, u konačnici, dao je sebi za pravo da narušava ugled Općinskog vijeća. Sve zloupotrebljavajući poziciju moći koju su mu građani dali u povjerenju da će zastupati njihove interese.

Molimo građane da ne nasjedaju na Srdićevu provokaciju. U memorijalnoj kulturi Novog Sarajeva Ivica Osim će imati prepoznatljivo mjesto. Također, molimo ih i da prate rad vijećnika Srdića kako bi znali s kim ustvari imaju posla. Radi se o uposleniku JP „Sarajevo“ kojeg je u tu instituciju zaposlila SDA u prošlom mandatu da bi ga nagradili za poslušnost njima. Između ostalog i zbog dizanja ruke za povećanje vijećničkog paušala.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!