Stranačke aktivnosti     | 04.03.2021. 16:24 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Omer Berbić: Tuzlanske galerije moraju imati svog restauratora

Omer Berbić, vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Tuzla, inicirao je edukaciju i zapošljavanje restauratora koji bi restaurirao djela od izuzetne vrijednosti, i u umjetničkom i u kulturnom i u materijalnom smislu, koja su u vlasništvu galerija čiji je osnivač Grad.

„Veliki broj umjetničkih djela u Tuzli je u fazi u kojoj bi bila potrebna restauracija. Restauracije uzimaju puno i vremena i novca. S tim u vezi, Grad Tuzla, odnosno galerije u sklopu grada Tuzla, moraju imati uvijek dostupnog restauratora kako nam se ne bi dešavale situacije kao sa statuom Lede Franje Ledera na Slanoj Banji gdje se postolje uništilo nestručnim pristupom. Također, uža specijalnost bi bila restauracija umjetničkih slika od neprocjenjivog značaja. Gradski restaurator bi, s druge strane, naplaćivao restauraciju slika u vlasništvu privatnih lica čime bi se finansijsko ulaganje u realizaciju ove inicijative vratilo Gradu.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'