Bosna i Hercegovina     | 04.03.2021. 16:07 |

Korman i Gortano o intenziviranju policijske saradnje i razmjene podataka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Zamjenik direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman danas je u radnu posjetu primio policijskog atašea Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karlheinza Gortana.

Razgovrano je o uspješnoj saradnji koja je naročito intenzivirana nakon prvog susreta u novembru, uključujući i konkretan primjer policijske saradnje, a u kontekstu slučaja u poslovnici NLB Banke u Sarajevu od 18. decembra prošle godine.

Radi se o slučaju u kojem su nadležni policijski organi Austrije brzom reakcijom i djelovanjem ustupili određene operativne podatke Federalnoj upravi policije, koji su bili od velike važnosti za dalju istragu u tom predmetu. 

Također, bilo je riječi i o drugim primjerima u kojima se ogleda dobra policijska saradnja, a radi iznalaženja boljih i efikasanijih modaliteta razmjene podataka posebno kada se radi o hitnosti u postupanju u određenim istragama. 

Istovremeno, ocijenjeno je da je brza i efikasna policijska saradnja Uprave policije sa austrijskom ambasadom, odnosno policijskim atašeom Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, od izuzetnog značaja za dvije zemlje u suzbijanju ozbiljnih sigurnosnih prijetnji, kako na državnom, tako i međunarodnom nivou, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana