Sport     | 04.03.2021. 15:42 |

Bokser Edin Puhalo posjetio Ministarstvo civilnih poslova BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Profesionalni bh. bokser Edin Puhalo, alias "Iron Puki", posjetio je Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Tijekom razgovora Puhalo je iznio svoje planove za ovu godinu te naveo natjecanja koja bi ga trebala dovesti do još viših titula. Naglasio je kako uvjeti rada i izazovi s kojim se suočava u redovnom obavljanju sportskih obaveza nisu nimalo jednostavni, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Puhalo je najrangiraniji profesionalni bokser iz BiH, te najrangiraniji bokser u jugoistočnoj Europi u teškoj (do 91 kg) kategoriji, kao i šesti izazivač za WBO (World Boxing Organization) svjetskog prvaka. 

Boksom se počeo baviti 2006. godine, a u amaterskoj karijeri je imao oko 70 mečeva u kixboxu i amaterskom - Olimpijskom boksu. U amaterskoj karijeri nejveći rezultat ostvario je 2011. godine kada je osvojio Kup Europe.

Profesionalnim boksom počeo se baviti 2011. godine. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao je 18 mečeva i zabilježio isto toliko pobjeda. Puhalo je osvojio Interkontinentalnu WBF (World Boxing Federation) titulu, UBF (Universal Boxing Federation)  titulu prvaka Evrope, WBC (World Boxing Council) titulu prvaka Mediterana, te titulu WBO (World Boxing Organization) prvaka Europe.

U Ministarstvu civilnih poslova BiH očekuju da će svi izazovi koji se nalaze pred ovim vrhunskim sportašem biti riješeni i da će mu vrijeme koje dolazi donijeti olakšice u radu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo