FENA biznis     | 04.03.2021. 08:33 |

Moja praksa: Mladi tim iz Mostara kreirao marketing strategiju za poduzeće Port8

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. ožujka - Više od osam godina INTERA Tehnološki Park pruža priliku mladim ljudima za stjecanje prvog radnog iskustva kroz program Moja praksa.

Jedanaesti ciklus, koji je započeo na proljeće 2020. godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije bilo je posebno izazovno organizirati, ali je i u takvim okolnostima omogućio mladima da kroz stvarne projekte razvijaju poslovne vještine kako bi bili što spremniji za tržište rada. Ovaj ciklus podržan je i kroz suradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje u okviru Programa sufinanciranja zajedničkih projekata s drugim organizacijama i institucijama 2020.

Ukupno šest timova je sudjelovalo ili još uvijek sudjeluje u ovom ciklusu programa, a svi oni uz pomoć mentora rade na projektnim zadacima koje su osmislila poduzeća iz različitih gospodarskih sektora.

Prvi put se programu priključilo poduzeće iz dijaspore

Tim, čiji su članovi Edina Voloder, Anna Maria Lasta i Abdulah Čolaković, bio je prvi tim koji je završio praksu u okviru programa. Njihova praksa se održala online, kako zbog cjelokupne epidemiološke situacije, tako iz zbog činjenice da su radili praksu za Port8, čiji je većinski vlasnik poduzeće emonitor AG sa sjedištem u Švicarskoj.

Mentorica tima je bila Vanja Drača Stojnić, Business Development Manager u švicarskom poduzeću emonitor koje ima želju da surađuje s mladima iz Bosne i Hercegovine.

Kroz komunikaciju s ostalim zaposlenicima poduzeća emonitor, tim se upoznao s radom poduzeća i njihovim potrebama. Nakon toga su kreirali marketinšku strategiju koju su prezentirali na engleskom jeziku i zaslužili vrijedne pohvale od strane predstavnika poduzeća.

„Za njih je ovo bilo jedno internacionalno iskustvo koje mogu da stave u svoj CV, već na samom početku karijere. Radili smo zajedno na marketing strategiji firme i rezultati su zaista fantastični. Sa mog stanovišta, oni su spremni za tržište rada.“, istaknula je Vanja, mentorica tima.

Zadovoljni su i polaznici prakse

Baš kao što je mentorica zadovoljna svojim timom, tako je i tim bio zadovoljan cjelokupnim ciklusom. Rekli su kako im je ovo iskustvo od velikog značaja i kako im je najdraže od svega što su tijekom ciklusa stekli nova vrijedna poznanstva.
„Stekli smo brojna nova poznanstva i, možda, upoznali naše buduće kolege. Najbitnije od svega je da smo, od svakoga koga smo upoznali, uspjeli naučiti nešto novo.“, izjavila je Anna Maria, članica tima.

Dojmove svih članova tima i sudionika u programu možete pogledati u videu www.youtube.com/watch?v=nc231e9A_sw

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'