Bosna i Hercegovina     | 03.03.2021. 14:38 |

Počela izgradnja pročistača pitke vode za općinu Orašje

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 3. ožujka (FENA) - Na lokaciji vodocrpilišta Kostrč u srijedu je simboličnim polaganjem kamena temeljca označen početak izgradnje pročistača pitke vode za općinu Orašje.

Oraški načelnik Marijan Oršolić polaganjem u zemlju prve lopate s cementom označio je početak realizacije projekta vrijednog tri milijuna maraka, kojeg će Općina financirati novcem Europske investicijske banke u sklopu projekta WATSAN, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade Posavske županije (PŽ).

Kapacitet pročistača je 50 litara u sekundi i omogućit će kvalitetnu vodu za vodovodni sustav cijele općine Orašje, a završetak radova planiran je najkasnije do kraja godine.

Predsjednik Vlade PŽ-a Đuro Topić istaknuo je značaj projekta vodoopskrbe za ovu županiju u čemu, kako je kazao, neće izostati ni potpora županijske vlade, a očekuje se pomoći i viših razina vlasti.

"Drago mi je da je došlo do realizacije ovog projekta kojim se pitanje vodoopskrbe rješava dugoročno na kvalitetan i održiv način. Izvođačima želim uspješan rad", kazao je Topić.

Osim načelnika i predsjednika Vlade PŽ-a, ceremoniji su prisustvovali ministri u županijskoj vladi Dragutin Živković i Mato Brkić, predsjednik Općinskog vijeća Orašje Stanko Vincetić te predstavnik izvođača radova Andrej Kamenšek.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta